U ponedjeljak i utorak, 5. i 6. srpnja, održana je dvodnevna radionica na temu „Nutricionizam i alergeni u kreiranju jela“ u prostorijama Visoke škole Aspira u Zagrebu. Radionicu je održala naša predavačica Karmen Matković, nutricionistica s bogatim iskustvom na području nutricionizma, fitoterapije i dijetoterapije. Posebno smo ponosni što su polaznice ove edukacije bile 4 profesorice iz srednjih ugostiteljskih škola u Karlovcu, Crikvenici i Krku koje su se na edukaciju prijavile s ciljem obogaćivanja svojih znanja i usavršavanjima u novim područjima koja će kasnije moći prenijeti svojim učenicima – budućim nositeljima sektora ugostiteljstva i turizma.
Cijeli program usavršavanja nastavnika s ciljem proširenja i osnaživanja ugostiteljsko-turističke ponude RCK RECEPT dio je europskog projekta regionalnih centara kompetentnosti kojim se promovira organiziranje stručnih edukacija za jačanje kompetencija nastavnika i učenika koji će tako imati bolji položaj na tržištu rada.
S obzirom na važnost turizma i ugostiteljstva u ekonomiji RH, a i Aspirino bogato iskustvo u edukacijama u tom području, nadamo se da je ovo početak jedne duge i uspješne suradnje!