Veleučilište Aspira studentima nudi različite izvannastavne sadržaje. Ovisno o onome što ih zanima, mogu se učlaniti u određenu aktivnost  te na taj način kvalitetno provesti svoje vrijeme. Cilj ovih aktivnosti je potaknuti studente na druženje i pomoći im da razvijaju svoje interese, te na taj način unaprijediti kvalitetu življenja.

Poduzetnički klub

Poduzetnički klub Aspira osnovan je 28.11.2018. godine u cilju promidžbe, razvijanja i jačanja poduzetničkog duha i vještina kod studenata, osposobljavanja mladih za poduzetništvo i samozapošljavanje kroz aktivnosti stjecanja vještina, znanja i informiranja. Ideja pokretanja „Poduzetničkog kluba“ proizlazi iz važne uloge poduzetništva u razvoju gospodarstva. Poticanje  i razvoj poduzetništva te poduzetničkog duha u suvremenom društvu  od iznimne je važnosti.

Naš klub namijenjen je studentima koji imaju poduzetničku ideju ili žele naučiti više o poduzetništvu.

Studenti će se uz podršku mentora kroz radionice, seminare, natjecanja,  tribine i druge oblike dopunskog obrazovanja informirati o poduzetništvu u praksi, o poticajnim mjerama koje mogu koristiti poduzetnici, o povezivanju poduzetnika, te konačno i osposobiti kako voditi Poduzetnički projekt od same ideje pa sve do konačne realizacije.

Vizija kluba je  napredak i samoostvarenje studenata u poduzetničkom svijetu, izlazak na tržište te implementacija raznih poslovnih planova.

Članovi: Mario Buble i Blanka Slišković (koordinatori), Karla Mesić i Toni Boren Prkić, Arsen Radović (voditelji projekta).

Radujemo se novim, kreativnim i marljivim članovima. Ukoliko i Vi želite postati dio našeg tima slobodno nas kontaktirajte na:

e-mail: poduzetnicki.klub@aspira.hr

Sport klub

Ideja osnivanja „Aspira sport kluba” je omogućiti svim studentima/cama i nastavnicima da se rekreativno bave nekom sportskom aktivnošću, odnosno udružiti sve studente, neovisno o studijskom programu kojeg pohađaju. Oni studenti koji imaju volje i predispozicije mogu zastupati boje Aspire na Sveučilišnom ili nekom drugom prvenstvu. Svim članovima kluba osigurane su određene beneficije u korištenju raznih sportskih sadržaja na području grada. Na taj način studenti imaju priliku družiti se i rekreirati i izvan nastavnih aktivnosti.

Ciljevi:

– primarni cilj je okupljanje, druženje i zabava studenata
– promocija zdravlja i zdravog načina življenja
– promocija tjelesne aktivnosti kao redovite svakodnevne aktivnosti
– unapređivanje i promocija sporta i sportske rekreacije kao važnog aspekta u životima ljudi

Aspirin sport klub

Na razini svakog sporta su izabrani i studenti koordinatori koji vode svoje ekipe kroz razne sportske susrete koje studenti Aspire imaju na razini sveučilišta. Također, izabrani su i sportski koordinatori na razini svake godine.

Studenti Aspire se preko „Sport kluba“ mogu baviti rekreativno sa 10-tak različitih sportova u 6 sportskih centara.

Gastro klub

„Aspira Gastro Klub“ svim zainteresiranim studentima pruža mogućnost da se dodatno educiraju u području gastronomije.

Cilj kluba je prije svega pružiti studentima mogućnost da nauče nešto novo i pritom se zabave. Kroz različita predavanja i radionice obrađuju se teme koje prate trendove u prehrani, sommelierstvu te brojne druge kulinarske izazove. Predavanja su popraćena primjerima iz prakse, odnosno chefovi i drugi predstavnici gastro scene nastoje svoja iskustva prenijeti na studente.  Članovi kluba također imaju priliku i prisustvovati određenim gastro eventima te na taj način pobliže se upoznati sa domaćom, ali i inozemnom gastronomskom scenom.

Gastro klub odvija se pod vodstvom koordinatora koji uvažavajući želje članova usklađuje plan i program  kluba.

Aspirin gastro klub

Turistička inspekcija

Ideja osnivanja „Turističke inspekcije“ proizlazi iz važnosti i utjecaja turizma danas kao glavnog pokretača gospodarstva u Republici Hrvatskoj.  Osmišljena je kao sekcija koja za cilj ima raditi na unaprjeđenju djelatnosti turizma u Hrvatskoj, točnije, na ponudi prije svega grada Splita a onda i šire.

Cilj je i da se kroz zajedničko druženje pod vodstvom koordinatora provede kvalitetno vrijeme te da se pri tom dođe do nekih novih ideja. Studenti na taj način imaju priliku direktno sudjelovati u povećanju kvalitete turističke ponude vlastitog grada ali i cjelokupne ponude naše zemlje. Terenskim istraživanjem i direktnim kontaktom sa turistima studenti dolaze do vrijednih informacija, zatim sudjeluju na razvijanju novih projekata, proizvoda i usluga odnosno na poboljšanju već postojećih.

U sklopu „Turističke inspekcije“ imaju mogućnost predstaviti svoje ideje i inicijative te tako istodobno razvijati vlastite vještine.

Aspira turistička inspekcija

PR klub

„Aspirin PR klub“ okuplja sve zainteresirane studente koji žele steći znanja i vještine u PR – u kao suvremenom izazovu odnosa sa javnošću.

Važnost PR – a u današnje vrijeme naglasak stavlja na kreativno promišljanje, mogućnost kvalitetnog izražavanje te sva prateća nužna znanja.  Studenti, članovi ovog kluba, imaju priliku pod vodstvom koordinatora razvijati svoje vještine, sudjelovati na stručnim predavanjima i radionicama, te se susresti sa stvarnim primjerima iz prakse. Također mogu naučiti kako uskladiti aktivnosti PR – a sa cjelokupnom marketinškom strategijom odnosno ciljevima pojedinih organizacija, upoznati se sa pravilima pisanja PR članaka te funkcioniranjem medija.

Prateći najnovije trendove i surađivajući sa stručnjacima Aspira nudi članovima ovog kluba da u opuštenoj atmosferi uz zajedničko druženje steknu jedno vrijedno iskustvo u ovom području.

Aspira PR Klub