Centar za poslovne karijere za cilj ima kreiranje profila studenata prema zahtjevima tržišta rada. Sadrži bazu informacija potrebnu studentima prilikom kreiranja vlastitog profila. Između ostalog preko Centra za poslovne karijere realiziraju se brojne radionice koje mogu doprinijeti jačanju vještina, kao i povezivanje s tvrtkama u vidu omogućavanja studentske prakse.

Naša filozofija prenošenja znanja je od početka utemeljena na praktičnosti i spoznaji o potrebama gospodarstva za određenim vještinama i kompetencijama kadrova, naših studenata, koji će preuzeti svoju ulogu i odgovornost u osmišljavanju, razvoju i vođenju postojećih, ali  i onih još neiskorištenih resursa.

Po nama, najbolji način za ispunjenje gore navedenog je razvoj sinergije između nas, naših studenata i naravno gospodarskih čimbenika, naših partnera sportskih, turističkih i IT organizacija, s konačnim ciljem usklađenosti obrazovanja i potražnje za obrazovanom radnom snagom.

Dan karijera, koji organiziramo jednom godišnje, je prigoda za naše studente da izgrade poveznice i brojne kontakte s poslovnim subjektima, da im se u potpunosti približe i prouče njihove potrebe te u konačnici da se prilagode stanju radnog tržišta. To je ujedno i prilika za naše partnere da iskristaliziraju nove ideje, da usmjere neke od studenata prema svojim specifičnim zahtjevima kroz osiguravanje praktičnog rada i/ili angažmana unutar svojih radnih procesa i izvan okvira koji su početno postavljeni za ovakav događaj.

Redovna predavanja obogaćena su gostovanjima uglednih predavača iz gospodarskog, akademskog i političkog života. Rad Centra za poslovne karijere najbolje potvrđuje činjenica da 97% studenta nakon završetka Aspire pronađe zaposlenje u struci ili nastavi svoje obrazovanje na diplomskoj razini. Studenti i nakon završenog studija ostaju povezani s Visokom školom Aspira putem Alumni kluba.

Aktivnosti Centra za poslovne karijere:

  • savjetodavni centar za studente
  • organiziranje radionica i edukacija
  • organiziranje studentske prakse
  • umrežavanje studenata i poslodavaca
  • razvijanje studentskog poduzetništvo

Voditeljica Centra za poslovne karijere: Martina Petrović, mag oec.

Kontakt : martina.petrovic@aspira.hr

Radno vrijeme: ponedjeljak – petak
8:30 – 16 sati

karijera nakon studija