U sklopu prvog međunarodnog studija Gastronomije Visoke škole Aspira, ove subote pripremljena je prava gastronomska poslastica. Chef Vincenzo Guarino, predavač na Visokoj školi Aspira, nositelj Michelinovih zvjezdica, sa studentima Gastronomije pripremio je menu od kojega su rijetki ostali ravnodušni. Imali su prilike kušati Guarinove delicije i direktor Hrvatske turističke zajednice g. Ivičić, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije g. Stella. direktorica Turističke zajednice grada Splita, gđa. Vukšić i mnogi drugi brojni hotelijeri, ugostitelji, chefovi…
U prekrasnom ambijentu, na crvenom tepihu, u pratnji rimske straže i s glazbenom podlogom violine, ovaj gastro događaj na čelu sa svjetski poznatim chefom Guarinom pozicionirat će Split kao popularnu gourmet i turističku destinaciju. Recepte pripremljenih delicija su svi posjetitelji dobili tako da mogu pratiti slijedove hrane koju su, po završetku, imali priliku degustirati. Chef Guarino, koji je imao priliku kuhati I za Bill Gatesa, brojne sultane I Pavarottija, posjetitelje je upoznao i sa svojim obrazovanjem, tajnama kuhanja, iskustvom u prestižnom restoranu te je podijelio niz savjeta budućim kuharima i gastronomima Aspire za koje je imao samo riječi hvale. Cijeli dan prije ovog cooking showa, proveo je upravo s njima u kuhinjskom praktikumu.
U svojoj bogatoj karijeri chef Guarino je osvojio brojne nagrade i priznanja za svoj rad, a najveće su svakako Michelin zvjezdica u restoranu I Salotti u hotelu II Patriarca , te ponovljeni uspjeh 2012. kao chef restorana L’accanto. Danas radi u restoranu unutar hotela Castello di Spaltenna u Toscani, u kojem je nakon samo sedam mjeseci rada kao chef uspio osigurati Michelin zvjezdicu. Važno je napomenuti da upravo u taj restoran student Aspire imaju priliku odraditi stručnu praksu.
Chef Guarino je rekao da mu se Split jako sviđa i da je proveo prekrasno vrijeme sa studentima Gastronomije na radionici dan uoči cooking showa. Pohvalio je naše studente dodavši da su jako zainteresirani i entuzijastični, te da su upornost i strast jako važne u kuhinji. Dodao je da je važan teorijski dio znanja, jer moraju poznavati svaku namirnicu ali da je na koncu praktični rad ono što te učini kuharom.