Studenti 3. godine Gastronomije na Aspiri u Splitu i u Zagrebu posjetili su Sloveniju i Italiju u sklopu studijskog putovanja uživajući u nekima od najboljih restorana koji se mogu posjetiti.
Dio studenata je krenuo iz Splita, a kada su u Zagrebu skupili ostale kolege njih gotovo trideset je krenulo prema Ljubljani gdje su odsjeli u Hotelu Meksiko te uživali u večeri chefa Jorga Zupana koji je i ponosni vlasnik Michelinove preporuke u restoranu AFTR.
Nakon sjajne večere iz Ljubljane su se zaputili u Winemaking museum Vipava te posjetili podrum Movia. Nakon stjecanja dodatnog znanja o vinima uslijedila je večera u restoranu Dam u Novoj Gorici s potpisom chefa Uroša Fakuća koji je vlasnik Michelinove zvijezdice. Nakon večere odsjeli su u hotelu Kozana.
Treći dan putovanja, ujedno i posljednji, je bio u punom smislu riječi šećer na kraju. Studenti su ujutro stigli u Italiju i posjetili tvornicu za proizvodnju aceta balsamica i nakon toga išli na ručak u restoranu s dvije Michelinove zvijezdice – nadaleko poznatom restoranu Agli amici.
Kroz cijeli niz slijedova i druženja s domaćinima i međusobno studenti su doživjeli posebno gastronomsko iskustvo i dobili jednu referencu kojoj će morati težiti u nastavku obrazovanja, ali i u budućem razvoju karijere.