Dvodnevna radionica koju je pripremio Nikola Božić, vlasnik i chef Đurine hiže smještene u Varaždinskim toplicama, naučila je studente treće godine gastronomije sve tajne mesa.
Prvi dan je na programu radionice bila izrada burgera i pulled porka, a drugi dan su na programu bili staekovi koji su posebna opsesija i ljubav chefa Božića. Steakovi u njegovom restoranu među najboljima su u Hrvatskoj te se poslužuje najbolja kvaliteta mesa, a na istim steakovima su se učili i studenti Aspire.
Uz samo meso studenti su izradili i sve potrebno kako bi jela bila potpuna. Uz burgere se savršeno stopio namaz od poriluka i umak od gljiva koji je samo dodatno naglasio kvalitetu mesa. Uz pulled pork studenti su uz asistenciju Nikole Božića izradili coleslaw salatu koja je klasik uz ovo jelo. Drugi dan su obilježili steakovi pa su se tako nizali najbolji komadu poput porterhouse steaka, bavette steaka i picanha steaka.
– Radionice i rad u kuhinju su ono što izdvaja studente i ponosni smo koliko znanja imaju već sada te koliko su spremni učiti kako bi postali najbolja verzija sebe, istaknuo je chef Nikša Boban.
Nikola Božić surađuje s Aspirom već neko vrijeme, a nakon dvije godine opet je posjetio našu adresu u Splitu.
– Užitak je znanje i strast prenositi mladima, tim više što u njima vidim iskru za bavljenje gastronomijom i glad za učenjem novih stvari, pohvalio je studente Nikola Božić.
U sklopu semestra „Kuhinje svijeta“ studenti su na ovoj radionici naučili kako najviše izvući iz svakog komada mesa.
– Kroz ova dva dana chef Nikola nam je pokazao jednostavne tehnike često korištene i u street foodu. U njima je kvaliteta i obrada mesa najvažnija komponenta. Otkrio nam je nekoliko trikova kako meso učiniti što sočnijim te je to svakako nešto što ću ponijeti kao vrijednost s ove radionice, rekla je studentica Gastronomije na Veleučilištu Aspira.