Na Visokoj školi Aspira svake se godine organizira Dan karijera koji je prilika studentima da se predstave na najbolji način poslodavcima  i tako otvore vrata, prvo za stručnu praksu, zatim kroz rad i zalaganje, za svoje buduće zaposlenje. Naime, poslodavci koji sudjeluju na Danu karijera ističu da im je to regrutni centar gdje točno znaju na koliko studenata mogu računati za zaposlenje u bliskoj budućnosti. Takav način uvođenja mladih na praksu uistinu mnogo znači studentima, ali i poslodavcima koji na ovaj način lakše dolaze zaposlenika, u čijem formiranju na neki način i sami sudjeluju. Studenti imaju za cilj pokazati se u što boljem svijetlu i ostaviti što snažniji dojam. Poslodavac kad jednom prepozna kvalitetnog djelatnika želi ga i zadržati. Dan karijera omogućuje studentima praksu u najvažnijim tvrtkama i institucijama iz područja u kojem se obrazuju.

Centar za poslovne karijere za cilj ima kreiranje profila studenata prema zahtjevima tržišta rada. Sadrži bazu informacija potrebnu studentima prilikom kreiranja vlastitog profila. Između ostalog preko Centra za poslovne karijere realiziraju se brojne radionice koje mogu doprinijeti jačanju vještina, kao i povezivanje s tvrtkama u vidu omogućavanja studentske prakse.

Naša filozofija prenošenja znanja je od početka utemeljena na praktičnosti i spoznaji o potrebama gospodarstva za određenim vještinama i kompetencijama kadrova, naših studenata, koji će preuzeti svoju ulogu i odgovornost u osmišljavanju, razvoju i vođenju postojećih, ali  i onih još neiskorištenih resursa.

Po nama, najbolji način za ispunjenje gore navedenog je razvoj sinergije između nas, naših studenata i naravno gospodarskih čimbenika, naših partnera sportskih, turističkih i IT organizacija, s konačnim ciljem usklađenosti obrazovanja i potražnje za obrazovanom radnom snagom.

Dan karijera, koji organiziramo jednom godišnje, je prigoda za naše studente da izgrade poveznice i brojne kontakte s poslovnim subjektima, da im se u potpunosti približe i prouče njihove potrebe te u konačnici da se prilagode stanju radnog tržišta. To je ujedno i prilika za naše partnere da iskristaliziraju nove ideje, da usmjere neke od studenata prema svojim specifičnim zahtjevima kroz osiguravanje praktičnog rada i/ili angažmana unutar svojih radnih procesa i izvan okvira koji su početno postavljeni za ovakav događaj.