Na Veleučilištu Aspira svake se godine organizira Dan karijera koji je prilika studentima da se predstave na najbolji način poslodavcima  i tako otvore vrata, prvo za stručnu praksu, zatim kroz rad i zalaganje, za svoje buduće zaposlenje. Naime, poslodavci koji sudjeluju na Danu karijera ističu da im je to regrutni centar gdje točno znaju na koliko studenata mogu računati za zaposlenje u bliskoj budućnosti. Takav način uvođenja mladih na praksu uistinu mnogo znači studentima, ali i poslodavcima koji na ovaj način lakše dolaze zaposlenika, u čijem formiranju na neki način i sami sudjeluju. Studenti imaju za cilj pokazati se u što boljem svijetlu i ostaviti što snažniji dojam. Poslodavac kad jednom prepozna kvalitetnog djelatnika želi ga i zadržati. Dan karijera omogućuje studentima praksu u najvažnijim tvrtkama i institucijama iz područja u kojem se obrazuju.

Centar za razvoj karijera i savjetovanje za cilj ima kreiranje profila studenata prema zahtjevima tržišta rada. Sadrži bazu informacija potrebnu studentima prilikom kreiranja vlastitog profila. Između ostalog preko Centra za razvoj karijera i savjetovanje realiziraju se brojne radionice koje mogu doprinijeti jačanju vještina, kao i povezivanje s tvrtkama u vidu omogućavanja studentske prakse.

Naša filozofija prenošenja znanja je od početka utemeljena na praktičnosti i spoznaji o potrebama gospodarstva za određenim vještinama i kompetencijama kadrova, naših studenata, koji će preuzeti svoju ulogu i odgovornost u osmišljavanju, razvoju i vođenju postojećih, ali  i onih još neiskorištenih resursa.

Po nama, najbolji način za ispunjenje gore navedenog je razvoj sinergije između nas, naših studenata i naravno gospodarskih čimbenika, naših partnera sportskih, turističkih i IT organizacija, s konačnim ciljem usklađenosti obrazovanja i potražnje za obrazovanom radnom snagom.

Dan karijera, koji organiziramo jednom godišnje, je prigoda za naše studente da izgrade poveznice i brojne kontakte s poslovnim subjektima, da im se u potpunosti približe i prouče njihove potrebe te u konačnici da se prilagode stanju radnog tržišta. To je ujedno i prilika za naše partnere da iskristaliziraju nove ideje, da usmjere neke od studenata prema svojim specifičnim zahtjevima kroz osiguravanje praktičnog rada i/ili angažmana unutar svojih radnih procesa i izvan okvira koji su početno postavljeni za ovakav događaj.