Veleučilište Aspira ponosno objavljuje da je u sklopu jubilarne 10. „Ecotrophelia Hrvatska 2024“, nacionalnog studentskog natjecanja u kreiranju eko-inovativnih proizvoda, troje naših studenata ostvarilo izniman uspjeh!
Natjecanje su organizirali Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (PBF) i studentska udruga ProBion, uz podršku EIT Food Hub Hrvatska, konzorcija sastavljenog od inovacijske agencije Smion i PBF-a. Po prvi puta u povijesti natjecanja, sudionici su dobili novčane nagrade zahvaljujući EIT Food Hubu: 700 eura za 1. mjesto i 300 eura za 2. mjesto.
Na ovogodišnjem natjecanju, troje studenata sa splitskog Veleučilišta Aspira predstavilo je svoj proizvod Tonka Jaje – veganski konditorski proizvod koji se temelji na proteinima graška, cikle, ječmene trave, liofilizirane jagode, stevije i kakaovog maslaca.
Drugi tim, koji čine pet studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, dva studenta Ekonomskog fakulteta i jedna studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavio je svoj proizvod Frollica – zdravi snack od voćnih koža s kominom borovnice i jabuke, batatom, stolisnikom te nadjevom od suhih smokava i zobi.
Jednoglasnom odlukom Stručnog povjerenstva, koje su činili profesori PBF-a te predstavnici tvrtki Hipp Croatia d.o.o., Tim zip d.o.o., Nutris i Žito d.o.o., kao i Hrvatske gospodarske komore, pobjedničkim proizvodom proglašen je Tonka Jaje. Naši studenti će predstavljati Hrvatsku na europskom natjecanju „Ecotrophelia Europe“, koje će se održati 20. – 21. listopada 2024. godine u Parizu u sklopu sajma SIAL.
Čestitamo našim studentima na izvanrednom uspjehu i želimo im puno sreće na europskoj razini!