Na Visokoj školi Aspira otvoren je najsuvremeniji kuhinjski edukacijski praktikum. Svečanosti otvorenja su nazočili Aspirini predavači, poznati hrvatski chefovi, Denis Galić, Hrvoje Zirojević i Antun Nišević. Podršku otvaranju dali su i Meri Maretić, predstavnica Splitsko- dalmatinske županije, Goran Kovačević dogradonačelnik Grada Splita, Joško Stella direktor Turističke zajednice Splitsko- dalmatinske županije te Alijana Vukšić direktorica Turističke zajednice grada Splita kao i brojni drugi suradnici, partneri i studenti. Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji na našoj Facebook stranici, kao i video na Youtube kanalu.
Visoka škola Aspira je osim Međunarodnog studija Gastronomije razvila čitav niz stručnih trening programa i radionica koje pokrivaju područja gastronomije, sommelierstva, barmenstva, suvremenih tehnika posluživanja, poslovnih edukacija za unapređenje poslovanja, ali i kratkih specijaliziranih edukacija poput programa usavršavanja za kuhare specijaliste dalmatinske, mediteranske, hrvatske nacionalne kuhinje i egzotičnih kuhinja ( tajlandske, kineske, japanske) te brojne druge edukacije.
Kuhinjski praktikum je opremljen veoma moderno, po najvišim svjetskim standardima, a namijenjen je studentima Gastronomije kao i polaznicima navedenih edukacija.
Na otvorenju kuhinjskog praktikuma studenti su sa svojim mentorom, chefom Denisom Galićem, pripremili spektakularni gastro doživljaj od pet sljedova. Chef Galić je istaknuo da je praktikum idealno mjesto za edukaciju kadrova za svjetsko tržište, u idealnim uvjetima i s idealnom opremom.
„Riječ je o strateškom potezu, ovo je veliki dan za Visoku školu Aspira, gdje smo, svjesni nedostataka edukacijskog gastronomskog tržišta, ponudili brojne programe usavršavanja i prostor gdje se edukacije mogu vršiti. Sve ovo može značajno podignuti nivo kvalitete gastro kadra, a time i kvalitetu cjelokupne turističke ponude Hrvatske“ rekao je Milivoj Jerkunica, idejni začetnik ovog projekta i osnivač Visoke škole Aspira.
Predsjednik Uprave Visoke škole Aspira, Alen Jerkunica, istakao je važnost otvaranja kuhinjskog praktikuma za studente i za polaznike trening programa usavršavanja koji će osim što će učiti od najboljih stručnjaka imati priliku raditi svatko na svojoj vlastitoj radnoj jedinici, pritom prateći upute mentora putem ekrana. Dodao je da je ponosan na studente koji su oduševili spremnošću te su uspješno odgovorili na ovakav izazov iako su tek na prvoj godini studija. „Studij Gastronomije je tu za sve zaljubljenike u gastronomiju, kako bi se na jednom mjestu zaokružila sva potrebna znanja koja su potrebna za stvaranje vrhunskih menadžera u gastronomiji“.
Tendencija Aspire je kroz gastro edukacije u novom praktikumu oživjeti tradicionalne recepture s upotrebom lokalno uzgojenih namirnica te na taj način promovirati nacionalnu gastronomiju kao jednu od temeljnih atrakcija hrvatskoga turizma.