Na zagrebačkoj adresi Aspire u srijedu je održan Dan otvorenih vrata Gastronomije. Događaj je počeo u 15 sati te trajao oko tri sata. Oko 20 prijavljenih imali su jedinstvenu priliku sudjelovati na Aspirinom Food labu. On se sastojao od tri interaktivne radionice u kojima je gastronomija “imala glavnu riječ”.
Prva radionica bila je o aromama i mirisima. Na njoj su polaznici morali uključiti sva osjetila te saznali kako ih iskoristiti u gastronomiji. Zatim je uslijedio GastroKviz te prezentacija Sous vide tehnike kojom se hrani na najbolji način čuvaju okusi, teksture i hranjive tvari.
Zvijezda radionice bio je cijenjeni chef iz Francuske Mickael Alix koji je i član Francuske kulinarske akademije. Polaznicima je prenio, za većinu, novu kulinarsku tehniku te obogatio njihovo znanje.
– Razvoj vještina kod mladih koji se žele baviti gastronomijom je ključan „začin“ koji je nužan za razvoj Hrvatske kao turističke destinacije. Na Aspiri činimo sve kako bismo kroz edukacije, radionice i studiranje pomogli svima zainteresiranima u ostvarenju punog potencijala, istaknula je jedna od izlagačica Tea Vučković.
Po završetku radionice su polaznici u neformalnom druženju imali priliku saznati sve što ih je zanimalo od izlagača. Uz to su im odgovorili na sva pitanja i dali smjernice za buduće karijerne i životne poduhvate.
– Prvi puta smo se susreli s nekim od začina i aroma, a sve to nam je dodatno potaknulo želju za studiranjem Gastronomije, istaknuli su polaznici.
Kroz više od pet godina postojanja studijskog smjera Gastronomija na Aspiri brojni mladi su stekli nove vještine. Zatim su pokrenuli i uspješne poslove te ostvarili snove i postali ugledni chefovi. Ovakve radionice su prvi korak na kojima se uočava talent i potiče želja mladima da učine važan korak i približe se ostvarenju snova o tome da jednoga dana i oni krenu stopama bivših studenata Aspire.
Uprava sada su u tijeku i upisi za novu akademsku godinu studijskog smjera Gastronomija, a sve potrebne informacije možete pronaći na https://studij-gastronomije.com/.