Na drugom izdanju Weekend Food Festivala Aspira je imala svoje predstavnike među kojima je bilo i pet studenata, a u sklopu aktivnosti održali su i show cooking kojim su impresionirali posjetioce. Uz studente na cooking sahowu su sudjelovali chefovi Nikša Boban i Ivan Tartaro.
Festival je održan 14. 15. i 16. travnja u Rovinju i obilovao je predavanjima eminentnih chefova te osoba vezanih uz hranu na neki način. Prvi dan je obilježio svjetski popularni Franco Pepe, dok je subotu otvorena predavanjem Mate Jankovića. Zatim je svoja iskustva oko brendiranja proizvoda predstavio David Skoko ističući pogrešne prakse brendiranja oskudnih namirnica. Važna tema ovog vikenda bila je i održivost u kuhinji koju su detaljnije tematizirali dvojac iz restorana Gucci Ostreria da Massimo Bottura – Karime Lopez i i Takahiko „Taka“ Kondo.
Među brojnim svjetskim imenima našao se i najbolji chef svijeta Dabiz Munoz koji je pripremio dva jela iz svog restorana DiverXO.
Aspira je tako provela vikend u gurmanskoj eliti i na najbolji način predstavila kuharsko obrazovanje koje nudi potencijalnim studentima u Hrvatskoj, ali i onima iz cijelog svijeta.