“Tjedan tajlandske kuhinje” na Aspiri u organizaciji Veleposlanstva kraljevine Tajland pružio je studentima studijskog smjera Gastronomije i učenicima Turističko-ugostiteljske škole jedinstvenu priliku da istraže kulinarski svijet Tajlanda. Od usavršavanja pripreme Pad Thaia do stvaranja ukusnog deserta Bua Loi, studenti su mogli naučiti sve detalje tajlandske kuhinje i istražiti bogate i živopisne okuse pod vodstvom chefice Saralee Madnui. Ovo praktično iskustvo ne samo da je omogućilo studentima da razviju svoje kulinarske vještine, već im je pružilo i dublje razumijevanje i cijenjenje tajlandske kulture.
Pod vodstvom vještih stručnjaka tajlandske kuhinje, sudionici su naučili pripremati niz tradicionalnih tajlandskih jela. Upoznali su se s osnovnim tehnikama kao što su balansiranje okusa, rukovanje tajlandskim biljem i začinima te stvaranje vizualno privlačnih prezentacija. Svaki korak u procesu kuhanja bio je praćen uzbuđenjem i znatiželjom, jer su se studenti aktivno bavili umjetnošću tajlandske kulinarske tradicije.
Više pogledajte u galeriji.