Visoka škola Aspira iz Splita, odgovarajući na potrebe tržišta formira u Zagrebu dislocirane studije: Međunarodni menadžment u hotelijerstvu i turizmu i prvi Međunarodni studij Gastronomije.
Turizam kao najjača grana gospodarstva u Hrvatskoj svake godine zahtijeva sve veći broj educiranih kadrova iz oblasti turizma i gastronomije, a potrebe tržišta za ovakvim kadrovima nerijetko se moraju zadovoljiti kadrovima iz inozemstva. Stoga su edukacija i usavršavanje neophodni, pošto su upravo turistički djelatnici ali i svi ostali koji sudjeluju u kreiranju turističke ponude, nositelji turističke sezone i njezin najvrijedniji resurs.
Naime, Međunarodni studij Gastronomije, kao prvi takav studij u Hrvatskoj, izazvao je veliko zanimanje studenata, ali i gastronomskih stručnjaka koji su s velikim odobravanjem potvrdili kako nam nedostaje visoko educirani kadar u gastronomiji.
Visoka škola Aspira svojim studentima nudi kompetentne profesore i predavače, koji im teoretska znanja svakodnevno primjenjuju u praksi. Posebnu pozornost stavljamo na interakciju profesora i studenata, što ostvarujemo kroz rad u manjim grupama, redovite konzultacije te kvalitetne uvjete za rad i vrhunsku tehničku opremu. Stručna praksa u vodećim hotelima i turističkim organizacijama te najpoznatijim restoranima završetkom studija postaje prva, vjerujemo i najdraža, referenca u životopisu.
Ono na što smo iznimno ponosni su zadovoljni studenti, čija smo podrška i nakon završetka studija. Potičemo studente na samostalan i istraživački rad te rad uz mentorstvo gdje stječu kompetencije i vještine potrebne za daljnji rad. Organiziramo predavanja brojnih gostujućih predavača, vodećih stručnjaka, a u posljednjem semestru naglasak stavljamo na praktični rad. Završetkom studija naši studenti postaju poželjan kadar, educiran i osposobljen za obavljanje menadžerskih poslova u turističkim zajednicama, agencijama, restoranima, hotelskim objektima i menadžment tvrtkama. Na ovaj način studenti su po završetku studija spremni i visoko kompetentni da svojim djelovanjem podižu kvalitetu struke.
