Japanski chef s adresom u Marseilleu posjetio je Veleučilište Aspira i studentima druge godine gastronomije prenio tehnike obrade ribe te proširio njihova znanja.
Ippei Uemura rođen je u Kyotu, a na jugu Francuske vodi iznimno uspješan restoran koji je zaslužio i Michelinovu zvijezdicu. Njegov restoran Tabi fokusira se na riblja jela, od svježe ulovljene ribe obrađene na tradicionalni japanski način. Uz ribu, posebno su hvaljena i neka od njegovih slatkih jela koja se nalaze na meniju restorana u srcu Marseillea.
Znanje stečeno kroz kuharsko obrazovanje i godine iskustva rada u kuhinji i vođenja restorana u petak, 6. listopada, pretočio je studentima koji su kroz oko dva sata radionice pažljivo slušali te se i sami okušali u pripremi ribe.
– Svaka prilika za stjecanje novog i praktičnog znanja je i razlog zašto studiramo na Veleučilištu Aspira te smo iskoristili ovu priliku i mnogo naučili od šefa Uemure, unisono su zaključili studenti.
Sve detalje o studiju gastronomije možete saznati OVDJE.