Zbog sve izraženijih potreba tržišta rada za ovim kadrom u kontinentalnoj Hrvatskoj, Visoka škola Aspira je odlučila krenuti sa svojim, već iznimno uspješnim, studijem Gastronomije i u Zagrebu. Potreba se ukazala zbog sve veće turističke ekspanzije, ali i sve zahtjevnijih gostiju i poslodavaca. Riječ je o dobro uhodanom programu s vrhunskim domaćim i stranim predavačima, sve redom poznatim imenima poput Andreja Barbieria, Denisa Galića, Dina Galvagna, Vincenza Guarina (nositelja Michelinove zvjezdice), Antuna Niševića, Michaela Nossa, Branka Ognjenovića, Ivana Pažanina, Brace Sanjina, Hrvoja Zirojevića i drugih.
Nova razina turističkog doživljaja
Smjerom Gastronomija Visoka škola Aspira u Splitu je nastavila razvoj svog studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu, studijskog programa koji osim Gastronomije ima još dva atraktivna smjera: Hotelski menadžment i Destinacijski menadžment. Studij Gastronomije je koncipiran na način da studente nauči važnosti gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja, upozna ih s tehnikama i poviješću kuhanja različitih svjetskih kuhinja i načinima oblikovanja vrhunskog gastronomskog proizvoda, svjetskim kulinarskim trendovima te na koji način primijeniti sve naučeno u praksi. Završetkom studija naši studenti postaju menadžeri u gastronomiji pošto osim kuharskih vještina, na studiju Gastronomije stječu i znanja iz područja marketinga, vođenja financija, upravljanja ljudskim resursima te su potpuno osposobljeni za izradu poslovnog plana. Sve ovo predstavlja izvrsnu podlogu za one koji žele otvoriti i voditi svoj restoran.
Edukacijski kulinarski studio
Najsuvremeniji kuhinjski praktikum na Visokoj školi Aspira u Splitu studentima omogućuje kvalitetnu praktičnu nastavu. Naime, svaki student radi na potpuno opremljenoj, zasebnoj radnoj jedinici dok mentora predavača mogu pratiti i putem monitora, kako bi im učenje bilo što zanimljivije, jednostavnije i kvalitetnije. Također, otvorenjem studija u Zagrebu studenti koji upišu fakultet u Splitu imati će mogućnost jedan semestar provesti u Zagrebu i obrnuto.
Studentske prakse i studijska putovanja
Velik dio studentske prakse čine studijska putovanja, u sklopu kojih su studenti do sada imali priliku, između ostalog, posjetiti restoran Monte obitelji Đekić, restoran Pelegrini gdje ih je ugostio Rudolf Štefan, vinariju Kozlović, restoran Zigante i chefa Damira Modrušana te sudjelovati na zanimljivim radionicama u AZRRI (Agencija za ruralni razvoj Istre).
RAZREDBENI POSTUPAK: SPLIT 03. OŽUJKA 2018., ZAGREB 08. OŽUJKA 2018.
