Aspira Alen Jerkunica

Obrazovanje nije priprema za život; obrazovanje je život sam.
John Dewey

Dragi budući studenti Aspire,

dozvolite da vam zaželim dobrodošlicu na najvažnije i najuzbudljivije putovanje vašeg života. Zašto mislim da je ovo vaše najvažnije putovanje? Upravo zato što je odabir fakulteta odluka koja će usmjeriti tijek vašeg daljnjeg života.

Veseli me što ćete svojim upisom, u skladu s nazivom našeg Veleučilišta (lat.: aspira – teži, stremi!) pokazati da težite ka boljemu i time napraviti najbolju moguću investiciju – investiciju u sebe. Ulaganje u sebe, svoje znanje i svoju budućnost esencijalna je komponenta za uspjeh u vremenu u kojem živimo.

Naši profesori i djelatnici će vam biti cijelo vrijeme na raspolaganju stoga se nemojte ni u kojem trenutku ustručavati pitati za savjet, bilo da se radi o savladavanju gradiva iz nekog predmeta ili o praksi, potencijalnom zaposlenju, ali i bilo kakvoj životnoj dilemi ili dvojbi.

Važno je napomenuti da je na Aspiri posebna pažnja posvećena stručnoj praksi koju realiziramo s preko stotinu domaćih i stranih partnera, jer smatramo da je to najbolji način pripreme za ulazak na tržište rada.

Umrežavanje s našim bivšim studentima – alumnijima te partnerima iz realnog sektora pomoći će vam da olakšate svoj put u poslovni svijet.
Mogućnost studiranja u dva najveća hrvatska grada, Splitu i Zagrebu zasigurno otvara dodatne prilike za poslovno i društveno umrežavanje s kolegama i poslodavcima.

Aspira zajedno sa učilištima iz svoje grupacije, Suvremenim učilištem SUS te Pomorskim učilištem Atlantis ima jedan od najvećih i najraznovrsnijih odjela za cjeloživotno učenje. Jedini način da budemo konkurentni na tržištu rada je da permanentno usavršavamo svoja znanja i vještine, jer najuspješniji ljudi na svijetu rade upravo to. Aspira nudi najatraktivnije programe osposobljavanja i usavršavanja, seminare i tailor-made treninge.

Uključite se u naše vannastavne aktivnosti jer ćete na taj način steći nova poznanstva i iskustva. Klubovi poput novinarskog, sportskog, poduzetničkog, gastronomskog ili studentske turističke inspekcije vam omogućuju upravo to – druženje i nove izazove i spoznaje.

Iskoristite studentsku mobilnost putem Erasmus+ programa jer će vam to otvoriti nove perspektive neophodne u današnjem svijetu koji se brzo mijenja. Budite studenti svijeta, ne uči se samo u učionici! Još od davne prošlosti poznato je da se putujući dolazi do novih i vrijednih životnih znanja i iskustava. Upoznavanjem drugih kultura bolje ćete razumjeti vlastitu kulturu.

Uvjeren sam da će vam Veleučilište ASPIRA pružiti sva potrebna znanja, vještine i kompetencije, koje će vam sutra biti potrebne za uspjeh u poslovnom svijetu. Naš cilj je da učite od najboljih stručnjaka konstantno obogaćujući svoja znanja novim spoznajama, da budete radoznali, da rastete i razvijate se kao osobe i naravno da otkrijete i njegujete svoju strast te da u konačnici od nje napravite karijeru. Mi smo tu da pomognemo i usmjerimo vas na tom vašem putu.

I nemojte zaboraviti – studij završavaju oni najuporniji!
Dobro došli!

Vaš dekan,
Alen Jerkunica,univ. spec. oec., v. pred.