U SPLITU: 13. 11. 2024.

Informacije o upisu:
info@aspira.hr

U ZAGREBU: 22.11.2024.

Informacije o upisu:
zagreb@aspira.hr

Odjel za cjeloživotno obrazovanje Veleučilišta Aspira organizira program usavršavanja za poslovno planiranje u odjelu hrane i pića.

Cilj programa je usavršiti polaznike za rad na području upravljanja ponudom hrane i pića kao i upoznati ih s oblicima organizacije poslovanja u ugostiteljskom i hotelskom objektu. Stjecanje znanja o važnosti uloge dobre organizacije usluga u ugostiteljsko-turističkoj ponudi. Važnost voditelja hrane i pića je u tome što upravo on/ona svojim uspješnim radom omogućava kvalitetnu ponudu, vrhunsku uslugu i tako ostvarenje vrhunskog ugleda ugostiteljskog objekta.

Kompetencije koje se stječu završetkom ovog programa omogućit će polaznicima da budu sposobni

  • Svojim znanjem pridonijeti ugostiteljsko-turističkoj ponudi regije
  • Uspješno voditi ponudu hrane i pića u ugostiteljskim objektima
  • Povećati ekonomske rezultate objekta
  • Uvesti nove elemente u ugostiteljsku ponudu
  • Oblikovati ponudu odjela hrane i pića
  • Kreirati financijski plan odjela hrane i pića
  • Osmisliti plan rada djelatnika odjela hrane i pića u turističkoj sezoni i izvan nje
  • Provoditi nadzor, provjeru i kontrolu svih djelatnosti unutar odjela hrane i pića
  • Upravljati kvalitetom usluge kroz različite načine prikupljanja informacija o zadovoljstvu gosta
  • Odabrati način reklamiranja i prezentacije odjela hrane i pića
  • Poznavati elemente postava i dekoracija stolova za različite namjene i prigode
  • Steći znanja o suvremenom kulinarstvu, sommelierstvu i zero waste konceptu
  • Osmisliti jelovnik ovisno o potrebama (stalni, sezonski, dnevni, vegetarijanski) prateći nove trendove u kulinarstvu, s normativima
  • Kreirati vinske karte i barske karte s normativima, prateći nove trendove i potrebe gostiju

Vještine koje se stječu završetkom ovog programa

• Socijalne i komunikacijske vještine
• Organizacijske, menadžerske i poslovne vještine upravljanja sadržajima turističke ponude
• Upotpunjavanje ponude u svrhu stvaranja cjelovite ponude; praćenje trendova
• Osiguravanje povratka istih gostiju

Znanje koje se stječe završetkom ovog programa

• Činitelji koji utječu na cjelokupnu organizaciju, planiranje i izvođenje
• Oblici organizacije poslovanja i poslovni procesi u ugostiteljskim objektima
• Konkurentnost na tržištu
• Nadgledanje i poticanje vrhunske usluge

Predavači su eminentni stručnjaci iz područja menadžmenta, turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva.

Trajanje programa: 1 semestar

Dokumenti potrebni za upis

Dokumenti potrebni pri upisu su: preslika osobne iskaznice, rodni list, dokaz o zadnjem završenom stupnju obrazovanja, mala fotografija

UVJETI UPISA

U program se mogu upisati osobe koje imaju:

  • završenu minimalno srednju trogodišnju školu ugostiteljskog smjera: kuhar, konobar ili slastičar, ili
  • završenu srednju četverogodišnju školu: hotelijersko-turistički tehničar ili hotelijersko-turistički komercijalist, ili
  • završenu srednju školu drugog smjera s tri godine rada u struci (potvrda poslodavca ili elektronski zapis o radno-pravnom statusu)
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje ovih poslova.
  • važeća sanitarna iskaznica

Mogućnost obročnog plaćanja

*mogućnost obročnog plaćanja do 12 rata bez kamata i naknade Visa, Diners i American karticama.
Upis u radnu knjižicu

Upis u e – radnu knjižicu

Program je verificiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i nakon završetka programa upisuje se u radnu knjižicu. Sigurni smo da ćete prepoznati kvalitetu i potencijal programa te postati stručnjak za poslovno planiranje u odjelu hrane i pića.