Dora Radić:

„Ono što mi je osobito važno je to da poslije Aspire mogu raditi bilo gdje u gospodarstvu, turizmu i sportu. Aspira omogućava individualni pristup studentima od strane profesora. Stručna prakse poput Europskog prvenstva u futsalu, Hanžekovićeva Memorijala i atletskog Kontinentalnog Kupa pomažu studentima da vide kako velika natjecanja funkcioniraju iz perspektive organizatora, menadžmenta i marketinga. Angažman na takvim manifestacijama omogućuje studentima stjecanje iskustva koje će moći primijeniti u svom daljnjem školovanju.

Upoznavanje i ostvarivanje kontakata sa poznatim sportašima, javne tribine od strane poznatih stručnjaka, međusveučilišna natjecanja dio su širokog spektra kojeg nudi Aspira za vrijeme studija . I naravno, po meni najvažnije jesu prijateljstva ostvarena u gradu pod Marjanom“.

Damir Banić:

„Sport kao aktivnost ima svoj veliki značaj u razvoju društvenih odnosa još u antičko doba, kada su se i ratovi prekidali „u ime sporta“. Danas je sport postao profitno orijentirana djelatnost koja zauzima prepoznatljivu poziciju na globalnom tržištu. Takvim sustavima vrijednosti u razvijenim zemljama upravljaju stručnjaci pa je došao red i na tranzicijske zemlje poput naše da izvrši temeljitu rekonstrukciju i prilagodbu, tj. postaviti educirani stručni kadar na upravljačke pozicije sportskih organizacija.

Automehaničar ne vadi zube, niti zubar radi generalku na automobilu, a naše sportske organizacije vode i zubari i automehaničari, a nikako osobe koje bi bile za to educirane, a isključivo zbog nemogućnosti usavršavanja, odnosno nepostojanja takve vrste obrazovne institucije.

I sada se pojavila ta mogućnost, pojavila se Aspira, visoka škola za sportski menadžment. Ni trenutka nisam dvojio.. to je to!

Nakon pola studija, apsolviranjem teoretskih znanja i obavljenom stručnom praksom osjećam se sposobnim odgovorno preuzeti upravljanje bilo kojim sportskim klubom ili savezom u Hrvatskoj. Jedva čekam kad ću završiti!“

Ivana Kamenjarin:

„ASPIRA je prva i jedina ustanova u Hrvatskoj za obrazovanje budućih sportskim menadžera. Mislim da je pun pogodak lokacija otvaranja samog stručnog studija, a to je grad Split, koji slovi i za najsportskiji grad na svitu.

Prednosti studiranja na ovakvom fakultetu su to što su vam profesori dosta bliži, u smislu da se stvori jedno obiteljsko ozračje. Dostupni su za sva vaša pitanja i krasi ih veliko strpljenje. Dopušta se studentima da se izraze, da slobodno svojim idejama sudjeluju u nastavi. Također, ako ste spriječeni doći na predavanje, sve skripte i vježbe sa predavanja su dostupne na stranici Merlin. Tako da se uz studiranje, ne mora zapostaviti niti trening, neko natjecanje, turnir ili možda nekakav posao.

Kolegiji su dobro posloženi i smatram da smo kvalitetno obučeni, da već po završetku studija možemo vrijedno i sa bogatim znanjem obavljati vodeće funkcije u svim sportskim savezima, klubovima i organizacijama.

Također, imali smo i privilegiju terenske nastave i usavršavanja stečenih vještina. Bili smo na Trgovačkom sudu, sudjelovali smo na Eurofutsalu 2012, na Hanžekovom memorijalnom turniru, bili smo dio organizacije za utakmicu 100 godina Hajduka; Hajduk – Barcelona, …. Aspira nam je omogućila na kraju prve akademske godine, izlet u Zadar.  Posjetili smo zadarsku sportsku  arenu i upoznali se s načinom vođenja jednog takvog sportskog objekta. Pri povratku s tog izleta, posjetili smo i Skradin.

Aspira je daleko najbolje što se nudi sportašima, da se i dalje uz aktivno bavljenje sportom mogu paralelno i visoko obrazovati.“