Veća vremenska i prostorna fleksibilnost


Online studiranje ukljanja najveću prepreku učenju: prostornu udaljenost i nedostatak vremena. Na ovaj način studenti lako usklađuju poslovne, obiteljske, sportske i ostale obaveze sa učenjem. Ne troše novac na putne troškove, niti vrijeme za dolazak i odlazak s predavanja.

Veća samostalnost kod studiranja


Ovim načinom studiranja se više nego kod klasičnog studiranja razvijaju komunikacijske vještine, snalažljivost, analitički pristup problemu i kreativnost u nalaženju rješenja, a također i računalne vještine.

Odmah dostupni rezultati i povratne informacije


Svi kolegiji ovog studija integriraju online testove kod kojih se odmah prikazuju postignuti rezultati.

Bolje prihvaćanje i zadržavanje informacija


Dokazano je da multimedijalne online instrukcije pružaju bogatije, brže i učinkovitije iskustvo učenja. Osim toga, online studenti najčešće uče u udobnom okruženju svog doma u kojem mogu postići maksimalnu koncentraciju.

Bolji pristup stručnjacima


U nastavnom procesu Visoke škole Aspira sudjelu brojni eminentni domaći i strani stručnjaci koji su studentima Aspire dostupni putem emaila, chata i foruma. Najinteresantnija predavanja mogu se pratiti putem videokonferencije (webinara). Iskustvo pokazaje da se studenti daleko lakše odlučuju postaviti pitanje predavaču prilikom videokonferencije nego u učionici.