Pozivamo Vas na javno predavanje mr.sc. Romana Ozimeca “Agrobioraznolikost i održivi turizam: Temelj agroevolucije 21. stoljeća”, u utorak 29. svibnja u 16:30 sati, u prostorima Visoke škole Aspira.

Svi zainteresirani moći će saznati više informacija o agrobioraznolikosti, odnosno dijelu etno-baštine, bioraznolikosti i gospodarstva, ali i temelju evolucijskog razvoja poljoprivrede u 21. stoljeću. Agrobioraznolikost, uz primarnu poljoprivrednu proizvodnju ima obaveznu i sekundarnu – preradu, marketing i plasman. Magistar Ozimec osvrnuti će se i na temu očuvanja prepoznatljivosti ruralnih sredina te o dodatnim sadržajima u sklopu modela: ruralnog turizma, ekoturizama, agroturizama, gastroturizama, etnoturizama, rekreativnih ili medicinskih sadržaja, terenskih obilazaka te ostalih elementa turističke ponude.

Mr. sc. Roman Ozimec diplomirao je agronomiju na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Poslijediplomski studij ekologije završio je na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu. Stručnjak je za povijest istraživanja, bioraznolikost i ekologiju faune beskralješnjaka, a posebno špiljske faune Dinarida. Bavi se proučavanjem taksonomije, biogeografije i bionomije paučnjaka, kornjaša i striga te sjemenarstvom, kvalitetom poljoprivrednih proizvoda i tradicijskom poljoprivredom.