Magistrica nutricionizma Dragana Olujić održala je  9. siječnja 2018. godine javno predavanje u prostorima Visoke škole Aspira, u ulici Domovinskog rata 65, u Splitu.

Cilj predavanja naslovljenog „Moderna prehrana“ bio je približiti trendove suvremene prehrane te iznijeti studentima i drugim sudionicima najnovija saznanja i aktualnosti povezane s nutricionizmom kao znanošću, ali i dijelom životnog iskustva i razvoja.

Jednostavnim i neposrednim obraćanjem magistra Olujić itekako je ispunila najavno obećanje da će načela moderne prehrane predstaviti na spontan način. Naglasila je da promjena prehrane nije pratila promjenu stila života kojeg je donijelo suvremeno doba. Unos hrane treba biti promišljen i prilagođen energetskim izdatcima tijela.

Među mnogim savjetima izrečenim na predavanju ističe se uravnotežena konzumacija ugljikohidrata te naročita poželjnost njihovih integralnih izvora, poput prosa ili heljde.

Promocija zdravog življenja predmet je zanimanja sve većeg broja ljudi, pa ne čudi da su mnogi studenti i ostali sudionici poveli žustru raspravu nakon predavanja.

Dragana Olujić ima bogato radno iskustvu u području nutricionizma, naime direktorica je prehrambenog savjetovališta Nutricionist, profesorica stručnih predmeta prehrane u Srednjoj zdravstvenoj školi, vanjski suradnik na Kineziološkom i Prirodoslovno matematičkom fakultetu te nutricionist Športskog društva veterana domovinskog rata–Split i Jedriličarske reprezentacije Hrvatske.