Misija Visoke škole Aspira je obrazovanje vrhunskih menadžera, visoko konkurentnih na tržištu rada, koji su uspješni lideri u svojim organizacijama u skladu s međunarodnim kreativnim trendovima. Danas se u Aspiri izvode studijski programi; preddiplomski i diplomski studijski program Sportskog
menadžmenta, preddiplomski studij Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu te čitav niz programa u sklopu Odjela za cjeloživotno učenje, verificiranih od strane Ministarstva.
Visoka škola Aspira je akreditirana i ocijenjena od strane Agencije za znanost i visoko obrazovanje, koja je ujedno članica ENQA (European Association for Quality Assurance in Higher Education) kao visoko obrazovna ustanova vrhunske kvalitete.

Povijest Splita seže unatrag 1700 godina kada ga je car Dioklecijan odabrao kao mjesto gdje će sagraditi svoju palaču za odmor. Dioklecijanova palača je pod zaštitom UNESCO-a i jedinstven je primjer u svijetu. Ovaj turistički izuzetno atraktivan grad može se pohvaliti s više od 2.700 sunčanih sati godišnje. Splićani uvijek govore kako je Split najljepši grad na svijetu, a Splićanke najljepše žene, u što se mnogi turisti i uvjere nakon šetnje gradom. Grad je smješten u najtoplijem dijelu Mediterana, podno šume Marjan, a krase ga i prekrasne šljunčane plaže koje ga omeđuju. Bogat je turističkom i gastronomskom ponudom, sportskim i kulturnim sadržajima…uostalom…dođite i uvjerite se sami!