Odjel za cjeloživotno učenje Visoke škole za menadžment Aspira, organizira program usavršavanja za Menadžera turističke destinacije. Zbog sve većeg rasta i razvoja turističkog tržišta svaka pojedina destinacija mora imati stručnjake sa menadžersko upravljačkim sposobnostima.

MENADŽER TURISTIČKE DESTINACIJE

UPISI U TIJEKU

POČETAK: 19.11.2018

Turistička destinacija čini prostornu cjelinu turističke ponude koja mora raspolagati dostatnim elementima ponude i kojom se mora upravljati da bi se osigurala njena dugoročna konkurentnost. Uspješno organiziranje i  unaprjeđenje turističke destinacije svakako ce omogućiti da se turistička sezona produži te da se povećaju prihodi svih dionika destinacije. Za samu turističku destinaciju i osiguranje njezine održivosti bitno je maksimalno iskoristiti atraktivnosti kojima ona raspolaže, pružiti različite vrste usluga, ali i povećati njihovu kvalitetu. Upravo iz tih razloga se i javlja potreba za kadrom koji će sudjelovati u uspješnom upravljanju turističkim resursima te atrakcijama destinacije u cilju unaprjeđenja turističke ponude.

Menadžer turističke destinacije

 • kreira adekvatnu turističku ponudu
 • upravlja turističkom destinacijom
 • stvara imidž destinacije
 • utječe na unaprjeđenje lokalne ekonomije
 • istovremeno čuva prirodnu, kulturno-povijesnu baštinu

Cilj programa

Osigurati polazniku sva teorijska i praktična znanja i vještine potrebne za realizaciju i afirmaciju turističke destinacije.

Program je namijenjen svim osobama koje se žele usavršiti za zanimanje Menadžera turističke destinacije i svim osobama koje sudjeluju u upravljanju turističkom destinacijom.

Predavači su eminentni stručnjaci iz područja destinacijskog menadžmenta poput Pave Župan Rusković i drugih.

Popis kolegija

 1. Menadžment turističke destinacije
 2. Resursi i atrakcije destinacije
 3. Marketing, brendiranje i plasman turističkog proizvoda
 4. Menadžment turizma posebnih interesa (eko-etno, nautički, kongresni, sportsko-rekreacijski, avanturistički, kulturni, zdravstveni i wellness turizam)
 5. Event menadžment
 6. Održivi turizam
 7. Poslovna i e-komunikacija
 8. Strateško upravljanje i menadžment projekata destinacije
 9. Izrada završnog projekta

Eminentni predavači

 Zeljko Trezer Željko Trezner, prodekan Visoke škole Aspira, stručnjak za destinacijski menadžment, bivši direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija – UHPA
 Pave mr.sc. Pave Župan Rusković, stručnjakinja iz područja turističkog agencijskog poslovanja
 Bartoluci Prof.dr.sc. Mato Bartoluci, profesor na Ekonomskom fakultetu – Zagreb – Katedra za turizam
 Alijana mr.sc. Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita
 Irena Ateljevic dr.sc. Irena Ateljević, profesorica na Sveučilištu u Wageningenu-Nizozemska, viša znantvena suradnica, Institut za turizam
 Josko Stella Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije
 Sanela-Vrkljan dr.sc. Sanela Vrkljan, pomoćnica direktora, Sektor za turizam – Hrvatska gospodarska komora

Livestream predavanja

Program je jedinstven u tome što se izvodi putem video streaminga (Livestream) predavanja, što omogućava polaznicima koji nisu u mogućnosti prisustovati nastavi da je prate putem bilo kojeg Internet uređaja ma gdje bili.

Trajanje programa: 1 semestar

Dokumenti potrebni za upis

Dokumenti potrebni pri upisu su: preslika osobne iskaznice ili domovnice, rodni list, diploma (viša ili visoka stručna sprema), mala fotografija i OIB.

Uvjet za upis u program usavršavanja je visoka ili viša stručna sprema, dok polaznici sa srednjom stručnom spremom upisuju program: Suradnik u organiziranju turističke destinacije.

Mogućnost obročnog plaćanja

*mogućnost obročnog plaćanja do 12 rata bez kamata i naknade Visa, Diners i American karticama.

Sigurni smo da ćete prepoznati kvalitetu i potencijal programa i postati menadžer turističke destinacije.

Upis u radnu knjižicu

Program je verificiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i nakon završetka programa upisuje se u radnu knjižicu.